Nettoyage

specialité

Nos services incluent des travaux spéciaux comme la rénovation ou le reconditionnement d’unités de traitement d’air et de tours de refroidissement.

En plus Hamster Cleaning est spécialisé dans les problèmes d’amiante à l’intérieur des gaines de ventilation. Nos techniciens ont suivi les formations nécessaires pour être super spécialisés dans cette matière complexe.

Vous êtes à la bonne adresse pour sceller vos gaines de ventilation évitant ainsi des pertes d’énergie.Enfin nous pouvons vous assister avec l’accréditation de vos clapets coupe-feu.

Ici-dessous vous trouverez une énumération des différents services spécialisés que nous offrons en tant que hygiéniste de systèmes de ventilation.

Demandez de devis

Nous prendrons contact avec vous dans les 24 heures suivant votre demande, chaque jour de la semaine.

 • Nettoyage de climatisation
 • Traitement anticorrosion
 • Nettoyage des serpentins
 • Reconditionnement des unités de traitement d’air
 • Nettoyage de tours de refroidissement
 • Nettoyage après incendie
Nettoyage de climatisation

Nettoyage de climatisation

Om uw airco te reinigen, gebruikt Hamster Cleaning water en reinigingsmiddel, dat met een speciale draagbare pomp met 9 bar (of meer) druk en 2,5 liter per minuut gespoten wordt op het lamellenblok. De straal is krachtig genoeg om het hele blok door te spoelen en de vervuiling te verwijderen, maar niet sterk genoeg om de lamellen te beschadigen.


Door de mix van alkalisch reinigingsmiddel wordt de vervuiling ook daadwerkelijk verwijderd of gedood. Door het gebruik van onze speciale accessoires en flexibele nozzles kan de reiniging enorm ingekort worden, omdat er niks gedemonteerd hoeft te worden.

Traitement anticorrosion

Traitement anticorrosion

Anticorrosiebehandeling voor warmtewisselaars voorkomt de verdere aantasting van aluminium lamellenblokken.


Klimatiseringssystemen zuigen ononderbroken buitenlucht naar binnen. De vervuiling die zich in deze lucht bevindt, zet zich vast op de vochtige wanden van de installatie. Gekoelde onderdelen, die vochtig zijn door condensatie, trekken deze vervuiling aan. Hierdoor tonen aluminium lamellenblokken snel sporen van corrosie.


Daarbij werkt dikwijls de geografische locatie van de gebouwen (in de buurt van industrieterreinen, autowegen, luchthavens, …) dit corrosieproces nog meer in de hand.


Hamster Cleaning beschermt de aluminium lamellen met een speciale film. Dit procedé voorkomt het optreden van corrosie. Het resultaat is een installatie, schoon en vrij van corrosie, die u een optimaal rendement bezorgt. Deze film voorkomt tevens een reeks van defecten en verhoogt de levensduur van de installatie. Hamster Cleaning zorgt zo voor de perfecte anticorrosiebehandeling met garantie voor klimatiseringsinstallaties. Een garantiecertificaat wordt afgeleverd voor de duur van vijf jaar.

Nettoyage des serpentins

Nettoyage des serpentins

Nettoyage des serpentins betekent het reinigen van condensors en verdampers.


Waarom coil cleaning?


Weinig of geen periodiek onderhoud aan HVAC / koel- en warmtetechnische installaties kan leiden tot een rendementsverlies van meer dan 50%. Dat betekent niet alleen dat installaties harder moeten werken en dat de levensduur wordt verkort, maar ook dat de kosten en energieconsumptie drastisch stijgen.


Daarom is een technische reiniging van deze installaties een must.


Introductie coil cleaning


Coil cleaning betekent het reinigen van de lamellenblokken van verdampers of condensors. Hamster Cleaning reinigt veelal op lage druk.


Lagedrukreiniging zorgt voor meer veiligheid voor de gebruiker en de installatie. Daardoor wordt de kans op schade en vervormde lamellen tijdens en na de reiniging beperkt.


Voordelen lage druk reiniging


De voordelen van lage druk zijn enorm:


 • meer veiligheid voor de gebruiker en installatie
 • lage druk voor meer controle tijdens de reiniging
 • hoge waterflow zorgt voor sterk spoeleffect
Reconditionnement des unités de traitement d’air

Reconditionnement des unités de traitement d’air

Het reinigen van een luchtgroep of luchtbehandelingskast (LBK) is niet altijd genoeg. Het vervangen van de hele installatie is om operationele en financiële redenen vaak geen optie. De installatie kan door de uitvoering van een aantal werkzaamheden weer in goede staat worden gebracht, waarna deze weer de hedendaagse normering haalt.


De renovatie of de reconditionering van uw luchtgroep kan inhouden:

 • vervangen van centrifugaalventilatoren door direct aangedreven, energiezuinige EC-ventilatoren
 • coating van de kast
 • desinfectie
 • coating van de coils (lamellenblokken)
 • vernieuwen van de isolatie
 • vervangen van de condensafvoerbak
 • vervangen van de filterframes
 • constructiemateriaal ventilatorframes van coating voorzien
 • ventilatoren en motoren weer uitbalanceren en voorzien van nieuwe lagers
 • vervangen koeler- en/of verwarmingsbatterijen
Nettoyage de tours de refroidissement

Nettoyage de tours de refroidissement

De methode voor de reiniging en renovatie van koeltorens.


Het onderhoud van koeltorens


Tegenwoordig is het onderhoud van koeltorens van groot belang. Denk maar aan de recente legionellabesmettingen door gebrekkig onderhoud van industriële koeltorens.


Ondanks de verbeterde technieken in de waterbehandeling en een betere kwaliteit van het water, blijven vervuiling en corrosie belangrijke vijanden van uw installatie.


Hamster Cleaning is de specialist in het reinigen en het beschermen tegen corrosie alsook in het herstellen van waterkoeltorens, luchtzuiveringsgroepen, gaswassers enz.


De renovatie van deze installaties kan de volgende taken inhouden:


 • een technische en chemische reiniging van de installatie
 • het verwezenlijken van een coating of een bekleding in polyester
 • het leveren en, indien gewenst, het vervangen van vulpakketten en druppelvangers


Wij staan steeds tot uw beschikking voor bijkomende informatie indien u dat wenst.

Nettoyage après incendie

Ventilatiereiniging na brand

Tijdens een brand wordt er rook door de ventilatiekanalen en ventilatoren afgezogen. Zelfs wanneer de unit uitstaat of de elektriciteit uitvalt, zullen de toevoer- en afvoerkanalen vervuild worden door de natuurlijke tocht die er ontstaat. Daardoor blijft er na de brand veel roet in de ventilatiekanalen en de ventilatie-unit hangen. Door die ophoping van roet kan het ventilatiesysteem niet meer gebruikt worden tot het grondig gereinigd wordt. Het niet reinigen van deze kanalen na de brand kan zelfs ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid aangezien bij brand heel vaak kankerverwekkende stoffen vrijkomen.


Hamster Cleaning heeft de nodige ervaring, techniek en kennis om de ventilatiekanalen te reinigen na de brand, zodat u zo snel mogelijk de draad weer kan oppikken. Zodra u contact met ons opneemt, komt een van onze verantwoordelijken de schade opmeten en wordt er zo snel mogelijk een plan van aanpak opgesteld.

Questions fréquentes

Quelle est la meilleure façon de vous contacter pour discuter de mon projet ?

Le moyen le plus simple est de nous contacter viaformulaire de contactsur notre site web. Nous garantissons une réponse dans les 24 heures en semaine.

© Copyright - Hamster Cleaning 2022